Предлагат проф. Рахамин  Шекерджийски за орден Стара планина“. Това съобщи

...
Предлагат проф. Рахамин  Шекерджийски за орден Стара планина“. Това съобщи
Коментари Харесай

Предлагат за орден Стара планина проф. Шекерджийски, бащата на беналгина

Предлагат проф. Рахамин  Шекерджийски за медал „ Стара планина “. Това заяви ръководителят на Общинския съвет в Дупница инж. Костадин Костадинов, представен от „ Фокус “. По думите му в деловодството на локалния парламент е постъпило писмо с предложение за приемане на решение в поддръжка удостояването на проф. Рахамин Даниел Шекерджийски с медал „ Стара планина “ I-ва степен за изключително огромни заслуги към България и по отношение на 80-ата годишнина от спасението на българските евреи.

Предстои Общинският съвет да прегледа предлагането и да излезе с декларация в негова поддръжка.

Проф. Рахамин  Шекерджийски е бележит академик в региона на фармацията с над 66 години трудов стаж в интерес на България. Има над 80 научни изявления у нас и в чужбина. Роден е в Дупница през 1934 година. Професорът е донор на учебни заведения, детски градини в Дупница, както и на футболния клуб в града. Почетен жител е на Дупница.

Неговият принос за фармацията включва близо 80 разработки на лекарствени артикули, като 30 от тях са сполучливо внедрени и добре познати в практиката.

Често е именуван „ бащата на беналгина “. По негова концепция Дупница е разгласен за „ град на фармацията “ през 2006 година. Участва в показване на книги, разкриващи неповторимата приемливост сред българи и евреи измежду обществеността на Дупница.

„ Тъй като през тази година се навършват 80 години от спасението на нашите сънародници от еврейски генезис и един от тези избавени човешки животи е този на проф. Рахамин  Шекерджийски, който е едно от най-големите имена в българската фармацевтична просвета, показваме нашата поддръжка за удостояването му с медал „ Стара планина “ I-ва степен “, написа в декларацията, представена от .
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР